BICIKLIZAM - Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje
50621
page-template-default,page,page-id-50621,page-child,parent-pageid-50619,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-2.6.1,smooth_scroll,

BICIKLIZAM

Park prirode „Žumberak-Samoborsko gorje“ područje je od 342 km2. Bicikliranje je idealan način za upoznavanje ovako prostranog parka – zdravo je, doseg je znatno veći nego hodanjem, parkirno mjesto za bicikl je – svugdje, vidik je 360°, nemate auspuh pa ne zagađujete zrak, u neposrednome ste kontaktu s zvukovima, mirisima, šumskim povjetarcem i vizurama okolne prirode. Odaberite od ponuđenih jedanaest ruta onu koja vam najviše odgovara i uživajte u upoznavanju Parka na dva kotača!

Brošura – Biciklističke rute

 

Kako bi vam vožnja bila užitak, nudimo i nekoliko savjeta:
• Odaberite put koji odgovara vašim fizičkim sposobnostima. Provjerite ispravnost bicikla, pogotovo gume, kočnice i mjenjače.
• Ako bicikl nije ispravan, NE krećite na vožnju, već ga najprije sami popravite ili odvezite na servis.
• Ponesite dovoljno tekućine (najbolje običnu vodu) i malo hrane (energetske pločice).
• Ponesite rezervnu odjeću kako biste se mogli presvući u slučaju kiše ili zbog znojenja.
• Ponesite rezervnu i vodonepropusnu odjeću.
• Ponesite fotoaparat kako biste mogli snimiti uspomenu na lijepe krajolike, biljke, životinje i gljive.
• Držite se postojećih cesta i označenih biciklističkih staza. Neki dijelovi staza vrlo su strmi i zahtjevni, pa ih koristite samo ako ste potpuno sigurni u svoju vještinu vožnje i izdržljivost bicikla.
• Uživajte u prirodi, ali vas molimo da poštujete način života, rad i običaje lokalnog stanovništva.
• Na području Parka živi mnogo životinja, biljaka i gljiva koje su ugrožene i zaštićene, stoga ih ne uništavajte i ne uznemiravajte.

 

ELEKTRIČNI BICIKLI

 

SOŠICE

NAPOMENA: Zbog kvara na upravljačkoj postaji trenutno nije moguće unajmiti električne bicikle u Sošicama.

Jedan od deset električnih bicikala (tip “fat bike”) moguće je unajmiti u Sošicama pokraj posjetiteljskog centra Javne ustanove. Sustav najma je autonoman te je potrebno izraditi korisnički račun na stranici Go2Bike te kreditnom karticom uplatiti iznos od 25,00 kn / 3,32 eur za najam u trajanju od jednog sata (minimalni iznos uplate je 25,00 kn / 3,32 eur, a obračunska jedinica je 1 minuta). Upute za korištenje bicikala te način najma naći ćete na navedenoj aplikaciji i pilonu pokraj postolja električnih bicikala.

Kontakt za informacije:

T +385 (0)99 426 4731
E ana.popovic@pp-zumberak-samoborsko-gorje.hr

 

Električne bicikle i pripadajuću opremu možete unajmiti i kod lokalnog OPG-a OPG Magave u Kordićima Žumberačkim, kontakt broj + 385 (0)99 316 9028.

Skip to content