BICIKLIZAM - Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje
50621
page-template-default,page,page-id-50621,page-child,parent-pageid-50619,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-2.6.1,smooth_scroll,

BICIKLIZAM

Park prirode „Žumberak-Samoborsko gorje“ područje je od 342 km2. Bicikliranje je idealan način za upoznavanje ovako prostranog parka – zdravo je, doseg je znatno veći nego hodanjem, parkirno mjesto za bicikl je – svugdje, vidik je 360°, nemate auspuh pa ne zagađujete zrak, u neposrednome ste kontaktu s zvukovima, mirisima, šumskim povjetarcem i vizurama okolne prirode. Odaberite od ponuđenih jedanaest ruta onu koja vam najviše odgovara i uživajte u upoznavanju Parka na dva kotača!

Brošura – Biciklističke rute

 

Kako bi vam vožnja bila užitak, nudimo i nekoliko savjeta:
• Odaberite put koji odgovara vašim fizičkim sposobnostima. Provjerite ispravnost bicikla, pogotovo gume, kočnice i mjenjače.
• Ako bicikl nije ispravan, NE krećite na vožnju, već ga najprije sami popravite ili odvezite na servis.
• Ponesite dovoljno tekućine (najbolje običnu vodu) i malo hrane (energetske pločice).
• Ponesite rezervnu odjeću kako biste se mogli presvući u slučaju kiše ili zbog znojenja.
• Ponesite rezervnu i vodonepropusnu odjeću.
• Ponesite fotoaparat kako biste mogli snimiti uspomenu na lijepe krajolike, biljke, životinje i gljive.
• Držite se postojećih cesta i označenih biciklističkih staza. Neki dijelovi staza vrlo su strmi i zahtjevni, pa ih koristite samo ako ste potpuno sigurni u svoju vještinu vožnje i izdržljivost bicikla.
• Uživajte u prirodi, ali vas molimo da poštujete način života, rad i običaje lokalnog stanovništva.
• Na području Parka živi mnogo životinja, biljaka i gljiva koje su ugrožene i zaštićene, stoga ih ne uništavajte i ne uznemiravajte.

 

ELEKTRIČNI BICIKLI

 

BUDINJAK

Jedan od deset električnih bicikala moguće je unajmiti u Eko-centru Budinjak vikendima i blagdanima te po najavi grupa za stručno vođene biciklističke ture tijekom cijele godine.

Radno vrijeme Eko-centra Budinjak
vikendima i blagdanima od 10 – 17h u razdoblju od 1.5. – 30.9.

cijena dnevnog najma: 100,00 kn / 13,27 eur po biciklu

Stručno vođene biciklističke ture

– do 4 sata trajanja, cijena po grupi do 9 ljudi: 550,00 kn / 73,00 eur

– iznad 4 sata trajanja, cijena po grupi do 9 ljudi: 800,00 kn / 106,18 eur

Bicikli su namijenjeni odraslim osobama. Raspolažemo s dvije dječje sjedalice (do 22kg težine djeteta), zaštitnim kacigama za djecu i odrasle, zaštitnim naočalama, košarom i bisagama. Dodaci su uključeni u cijenu najma. Visina rame bicikala su 52 cm (1 kom), 48 cm (7 kom), 44 cm (2 kom).

Napominjemo! Bicikli su „hibridi“, dakle bez samostalnog pogona. Vozač mora okretati pedale, ali baterija mu znatno olakšava kretanje. Baterija ima nekoliko stupnjeva jačine, tako da korisnik pomoću nje, ali i još deset klasičnih brzina, sam određuje koliko želi koristiti snagu vlastitih mišića, a koliko snagu baterije.

Za najam ponesite osobnu iskaznicu kako bi naši djelatnici mogli popuniti ugovor. Oni će Vam također objasniti kako upravljati našim električnim biciklima te preporučiti zanimljive rute!

Po jednoj od najpopularnijih ruta od Budinjaka do Sošica možete se “provozati” i virtualno.

Informacije i rezervacije:
ana.popovic@pp-zumberak-samoborsko-gorje.hr
+385 99 426 4731 (radnim danom od 8:00 – 16:00 sati)

+385 1 3385 740 (subota, nedjelja, blagdan od 10:00 do 17:00 sati)

 

SOŠICE

Jedan od deset električnih bicikala (tip “fat bike”) moguće je unajmiti u Sošicama pokraj posjetiteljskog centra Javne ustanove. Sustav najma je autonoman te je potrebno izraditi korisnički račun na stranici Go2Bike te kreditnom karticom uplatiti iznos od 25,00 kn / 3,32 eur za najam u trajanju od jednog sata (minimalni iznos uplate je 25,00 kn / 3,32 eur, a obračunska jedinica je 1 minuta). Upute za korištenje bicikala te način najma naći ćete na navedenoj aplikaciji i pilonu pokraj postolja električnih bicikala.

Kontakt za informacije:

T +385 (0)99 426 4731
E ana.popovic@pp-zumberak-samoborsko-gorje.hr

Skip to content