KAKO DO PARKA - Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje
50639
page-template-default,page,page-id-50639,page-child,parent-pageid-50637,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-2.6.1,smooth_scroll,

KAKO DO PARKA

Ući u Park prirode “Žumberak – Samoborsko gorje” možete na čak 77 ulaza od čega je 6 glavnih ulaza s hrvatske i slovenske strane na sljedećim lokalitetima:

Gabrovica, Plešivica, Čunkova Draga, Vivodina, Novo Selo Žumberačko i Sveta Gera.

 

KAKO DO POSJETITELJSKOG CENTRA BUDINJAK?

  • VAŽNO! Ukoliko koristite uslugu Google Maps, upute će vas voditi u Budinjak preko Noršić Sela nakon kojeg cesta prelazi na loše održavani makadam. Kako biste izbjegli ovu situaciju, pratite prometne znakove i sljedeće upute:

 

S autoputa za Ljubljanu siđite na izlazu Bobovica (za Samobor i Breganu) i zatim slijedite putokaze za Breganu. Prije malograničnog prijelaza skrenite lijevo i prođite ravno kroz Grdanjce prema izletištu Gabrovica. Na račvanju slijedite desnu cestu i prođite Stojdragu, Poklek i Novo Selo Žumberačko. Uskoro stižete u Budinjak gdje se na početku sela nalazi centar Javne ustanove.
Vremenska udaljenost od Gabrovice do Budinjaka je 30 min automobilom.

 

KAKO DO POSJETITELJSKOG CENTRA SOŠICE?

Iz smjera Jastrebarskog pratite glavnu cestu za Krašić te nastavite ravno do Kostanjevca. Na račvanju slijedite lijevu cestu za Sošice. Vremenska udaljenost od Krašića do Sošica je 30 min automobilom.

Skip to content