VOLIM LOVIĆ 08.10. -najava - Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje
53484
post-template-default,single,single-post,postid-53484,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-2.6.1,smooth_scroll,

VOLIM LOVIĆ 08.10. -najava

Nastavljamo s druženjima započetim u travnju na Loviću Prekriškom.

Turistička zajednica područja Kupa i Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje pozivaju sve ljubitelje prirode da nam se pridruže na Loviću Prekriškom, kao i prijašnjih godina. Novo druženje zakazujemo u subotu 08.listopada 2022. Tijekom šetnje poučnom stazom „Gdje voće zri“ zastat ćemo na istom vidikovcu kao i g. Trstenjak te se sami uvjeriti u ljepotu naše domovine. Posjetiteljima će biti predstavljeni i multimedijalni sadržaji u Centru za posjetitelje kao i ponuda lokalnih OPG, a moguće je proći i WRC rally stazom, koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Mjesto polaska: Centar za posjetitelje Lović Prekriški

Vrijeme polaska: 10 h

Grupe od 25 sudionika proći će uz besplatno stručno vodstvo poučnom stazom, najava nije potrebna.

Poučna staza „Gdje voće zri“ nezahtjevna je pješačka staza duljine 2km. Stručno vođeni obilazak trajat će oko 1h.

INFO LOVIĆ PREKRIŠKI

Područje Parka prirode „Žumberak – Samoborsko gorje“ zaštićeno je zbog mozaičnog krajobraza. Fenomen je to kojeg je teško doživjeti u jednom danu s jednog mjesta. Međutim, vidikovci u Loviću Prekriškom jedni su od rijetkih lokacija s kojih se u svega sat vremena šetnje može shvatiti razlog zaštite ovog područja. Posebnost ovog krajobraza čine šume, voćnjaci i vinogradi uređeni na moderan, ali ujedno i na tradicionalan način, suhi brdski travnjaci bogati orhidejama i drugim rijetkim i zaštićenim vrstama te oranicama smještenim na brežuljkastom terenu. Sve je protkano selima i zaseocima. S ovog mjesta možete vidjeti Žumberačku goru, Plešivicu, Pokuplje i dio karlovačkog područja.

**Preuzmite na Google Play aplikaciju Lović Prekriški AR

**Lokacija Centra: https://goo.gl/maps/jdjusfmFcznJqD4a6

 

**TZP Kupa poziva sve zainteresirane udruge i institucije koje u Centru žele provoditi aktivnosti tijekom godine da se najave na mail info@tzp-kupa.hr radi dogovora termina.

 Skip to content