Uspješno provedena i druga aktivnost iz programa Europskih snaga solidarnosti u 2022. - Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje
53451
post-template-default,single,single-post,postid-53451,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-2.6.1,smooth_scroll,

Uspješno provedena i druga aktivnost iz programa Europskih snaga solidarnosti u 2022.

U Posjetiteljskom centru Sošice je, tijekom kolovoza i rujna, boravila 2. grupa mladih volontera koji su svojim nesebičnim radom pomogli da počistimo otpad na brojnim lokacijama. Zahvaljujući njima su selo Sošice, okolni planinarski putevi, poučne staze, potoci i šume te nekoliko lokaliteta diljem Parka prirode konačno odahnuli od tereta krupnog i miješanog komunalnog otpada koji se godinama nakupljao, nagrđivao okoliš i prijetio zdravlju svih njegovih stanovnika.

Marljivi su volonteri tako odvajali sakupljani otpad koji smo brižno sanirali, a tijekom boravka učili su o specifičnostima ovoga Parka prirode, upoznali lokalno stanovništvo te im pomagali u svakodnevnim poslovima. Sretni smo što smo uz pomoć Europskih snaga solidarnosti uspjeli dobiti sredstva i provesti ovogodišnje planirane volonterske aktivnosti koje su podigle kvalitetu rada Posjetiteljskog centra na višu razinu. Dok ovaj projekt privodimo kraju, već planiramo iste aktivnosti za sljedeću godinu.

Sveukupna vrijednost projekta, koji traje od 1.4. do 31.10, iznosi 23.110 € te je sufinancirana sredstvima Europske Unije.

 



Skip to content