Istraživanje o stavovima građana o zaštiti prirode - Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje
53432
post-template-default,single,single-post,postid-53432,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-2.6.1,smooth_scroll,

Istraživanje o stavovima građana o zaštiti prirode

Na internetskoj stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima građana o zaštiti prirode. Usporedbom rezultata istraživanja iz 2013. i 2022. vidljivo je da se stavovi građana nisu bitno promjenili te da prirodu, uz ljude, doživljavaju kao najveću vrednotu države.

U članku se naglašava da: “Na osvješćivanju javnosti Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja sustavno i kontinuirano radi već duži niz godina pa su aktivnosti poput informiranja, uključivanja i edukacije hrvatskih građana, ovisno o temi i svrsi, provođene na nacionalnoj, ali i lokalnim i regionalnim razinama.

Trenutno je u tijeku nacionalna kampanja „Poslušaj glas prirode, čuvaj bioraznolikost Hrvatske“ koja upoznaje javnost s bitnim činjenicama o očuvanju prirode te važnosti povezanosti čovjeka i prirode za zajedničku budućnost. Cilj kampanje je dodatno motivirati stanovnike Hrvatske da preispitaju svoje stavove i postupke te uvide kako jednostavni koraci, koje mogu sami poduzeti, doprinose zaštiti prirode i ujedno poboljšavaju kvalitetu njihovog života. Više informacija o važnosti zaštite prirode, uslugama ekosustava, ekološkoj mreži Natura 2000 i suživotu čovjeka i prirode dostupno je na poveznici https://glasprirode.hr/.”

Cijeli članak dostupan je na poveznici https://mingor.gov.hr/vijesti/istrazivanje-o-stavovima-gradjana-o-zastiti-prirode/8930Skip to content