Kino na otvorenom - Medena zemlja na Japetiću 2.7.2022. - Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje
53351
post-template-default,single,single-post,postid-53351,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-2.6.1,smooth_scroll,

Kino na otvorenom – Medena zemlja na Japetiću 2.7.2022.

Nema ljepše lokacije za gledanje filma od Japetića, najvišeg vrha Samoborskog gorja.

Dana 2.7.2022. godine dođite na projekciju dokumentarnog filma Medena zemlja „Honeyland“ na Japetić i doživite Samoborsko gorje na jedan potpuno nov način. Projekcija počinje u 21:00 sat, a ulaz je slobodan. Kako bi vaš doživljaj bio još potpuniji, na film dođite planinarenjem. Prijavite se na planinarsku filmsku turu koja kreće s Velikih vrata u 20:00 sati, na koju će vas povesti vodiči iz Hrvatskog planinarskog društva „Jastrebarsko“. Za turu je potrebna prijava putem obrasca koji se nalazi na linku: https://forms.gle/VRwGHWtqvev8yW9e7.

Film Medena zemlja prati životnu priču medarice Hatidže, koja živi u udaljenom planinskom selu u Sjevernoj Makedoniji. Unatoč teškoj i oskudnoj svakodnevici, Hatidže i njezina bolesna majka žive harmonično u skladu s prirodom, sakupljajući med, sve dok se u susjedstvo ne doseli nomadska obitelj turskog stočara Husseina. U fokusu cjeline kojoj ne nedostaje šarma i humora nalazi se čovjekov odnos prema prirodi, s jedne strane skladan suživot uz poštovanje prirodnih zakonitosti, a s druge beskrupulozna eksploatacija u želji za stjecanjem profita.

Dodatne informacije o događanju možete pronaći na linkovima:

https://www.facebook.com/events/1094921394568846

https://effa.hr/open-air-cinema-2022Skip to content