Javni uvid u katastarske čestice obuhvaćene projektom EPPR - Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje
53337
post-template-default,single,single-post,postid-53337,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-2.6.1,smooth_scroll,

Javni uvid u katastarske čestice obuhvaćene projektom EPPR

Jučer je u našem parku prirode održana javna tribina u sklopu projekta „Evidentiranje posebnog pravnog režima kao doprinos učinkovitijem upravljanju zaštićenim područjima“ s kojom je počeo javni uvid u izmjene vanjskih granica Parka prirode.
Ukoliko ste vlasnik čestice unutar Parka, a posebice uz vanjske granice, javni uvid u katastarske čestice obuhvaćene ovim projektom moguć je u Posjetiteljskom centru Sošice, na adresi Sošice 25b, Sošice radnim danima od 10 do 16h. Sljedećih 5 radnih dana, završno sa srijedom, 1. lipnja, na uvidu će zainteresiranim vlasnicima čestica podršku u uvidu pružati i stručna osoba iz Zavoda za fotogrametriju, projektiranje i izvođenje geodetskih radova, d.d. Uvid je moguć u fizičkom i elektronskom obliku.
Evidentiranje posebnog pravnog režima u zaštićenim područjima je projekt kojeg provodi Državna geodetska uprava. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Kohezijskog fonda EU-a u iznosu od 31.173.724,75 kn. Ukupna vrijednost projekta iznosi 36.674.970,00 kn. EPPR se provodi u periodu od 1. veljače 2019. do 31.12. 2022. Projektom je obuhvaćeno 8 nacionalnih parkova, 10 parkova prirode i 2 stroga rezervata.


Skip to content