AŽURIRAN REGISTAR GEOGRAFSKIH IMENA - Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje
52729
post-template-default,single,single-post,postid-52729,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-2.6.1,smooth_scroll,

AŽURIRAN REGISTAR GEOGRAFSKIH IMENA

Nedavno je ažuriran Registar geografskih imena, koji predstavlja popis toponima uređen po alfabetskom ili drugom redu s podacima o njihovom položaju, vrsti objekta i drugim atributima.

Na ovoj poveznici je mrežna aplikacija kojom je omogućen pregled i pretraživanje na karti RH po vrsti geografskog objekta (izbor iz predložnika), jeziku, administrativnoj jedinici i statusu. Registar se redovno ažurira i moguće je predložiti unos geografskih imena.

Registar je namijenjen svima koji u svojem radu koriste geografska imena, a mogu ga koristiti i tijela javne vlasti, privatni sektor, međunarodne organizacije te pravne i fizičke osobe. Među ostalim, koristan je alat ako trebate provjeriti ispravan naziv ili lokaciju nekog toponima ili pak želite vidjeti gdje su smješteni i koji je naziv na primjer svih ribnjaka, kamenoloma ili utvrda u RH. Prikazane su i lokacije svih zaštićenih područja (po kategorijama). Detaljnije informacije o Registru dostupne su u Specifikaciji registra. Za izradu i održavanje Registra nadležna je Državna geodetska uprava.



Skip to content