Gradi se posjetiteljski centar Sošice - Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje
50570
post-template-default,single,single-post,postid-50570,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-2.6.1,smooth_scroll,

Gradi se posjetiteljski centar Sošice

Projekt Posjetiteljski centar Sošice predstavlja ulaganje u Park prirode “Žumberak – Samoborsko gorje” s ciljem izgradnje novog centra za posjetitelje kojim bi se rasteretio dosadašnji centar na istočnom ulazu u Park te unaprijedio sustav posjećivanja i edukacije, sa svrhom održivog korištenja prirodne baštine. Ulaganjem se nastoji povećati privlačnost i raznolikost Parka razvojem infrastrukture i programa, ali i podići razinu znanja posjetitelja o Parku kroz unaprjeđenje edukativne komponente rješavajući problem nepostojanja adekvatne infrastrukture te kvalitetnih interpretacijskih sadržaja. Javna ustanova „Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje“ najavljuje početak projekta vrijednog više od 27 milijuna kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”. Osim povećanjem privlačnost i raznolikosti ponude Parka, realizacijom ovog projekta stvoriti će se potencijali za razvoj turističke ponude lokalnog stanovništva.

U sklopu budućeg posjetiteljskog centra u Sošicama biti će i ponuda korištenja električnih bicikala, čije korištenje je moguće putem Go2Bike prijave korištenja bike sharing sustava. Korisniku je omogućena online kupnja koda za najam putem skeniranja QR koda, ili se kod svog operatera prijavljuje za uslugu i dobiva RFID-karticu ili se može registrirati putem web aplikacije na app.go2bike.hr. Korisnik pristupa punktu i prelazi RFID-karticom preko označenog mjesta ili skenira QR kod na bicikli koju želi iznajmiti te unese kupljeni kod. Sustav na taj način identificira korisnika i bicikl te bilježi njegovu GPS lokaciju. Korisnik vraća bicikl na stanicu i jednostavno ga odlaže u postolje bez potrebe za bilo kojom dodatnom radnjom, (osim kod posebnih zahtjeva operatera). Sustav prepoznaje korisnika i bicikl te ga razdužuje. Čuva podatke o korisniku i vremenu korištenja bicikla. Omogućava financijske i statističke izračune te nadzor i upravljanje.



Skip to content